fbpx
Selecteer een pagina

Over ons

De jongens achter het biologische ‘Brouwerij Troost’ beginnen een online pizzeria!

Met dezelfde passie en gedrevenheid waarmee we sinds 2013 bierbrouwen, bakken we nu zo duurzaam mogelijk pizza’s op basis van desem. Vergisten hadden we al in de vingers en die kennis zetten we in om de knapperigste bodem van Amsterdam e.o. te maken. Voorlopig alleen online te bestellen en natuurlijk gecombineerd met heerlijk biologisch bier!

pizza tomatensaus

Lokaal en biologisch

We doen er alles aan om onze producten lokaal en biologisch in te kopen. Zo houden we onze CO2- afdruk zo klein mogelijk en gaan we de verschraling van de biodiversiteit tegen. Dit geldt zowel voor onze pizza’s als de bieren die we verkopen!

Onze pizzabodem

Onze pizzabodems zijn gemaakt van bloem, water en een cultuur van gisten en bacteriën. Deze cocktail wordt ook wel (zuur)desem genoemd. De vergisting met zuurdesem is ingewikkelder dan met fabrieksgist en neemt daarnaast meer tijd in beslag, maar  het geeft onze bodems wel een unieke smaak en maakt ze ook lichter verteerbaar.

De bloem die we gebruiken halen we bij Mulino Marino. Deze biologische molenaar uit Italië verbouwt al zijn granen zelf en volledig op biologische wijze. Doordat ze de soorten gewassen op het land variëren heerst er een enorme bioversiteit. Dat maakt de gewassen weerbaar en daardoor is spuiten niet nodig en dat komt de natuur ten goede.

Als brouwers werken we elke dag met gist en graan. Die kennis komt nu goed van pas bij onze pizza’s. Om de smaak zo goed mogelijk te krijgen, nemen we extra lang de tijd om het deeg te laten rijzen en vergisten. Je kan daardoor een licht zuurtje proeven in de bodem.

Alle pizzabodems worden door onze koks met de hand gemaakt en gedraaid en die aandacht proef je.