fbpx
Selecteer een pagina
onze ingrediënten en leveranciers

Wat ons betreft zijn de beste pizza’s belegd met enkele fantastische toppings!
Veel van onze ingrediënten zijn dan ook met zorg geselecteerd bij kleine boeren die oog hebben voor de natuur en wereld om hen heen.

 

Mulino

Onze pizzabodem

Onze pizzabodems zijn gemaakt van bloem, water en een cultuur van gisten en bacteriën. Deze cocktail wordt ook wel (zuur)desem genoemd. De vergisting met zuurdesem is ingewikkelder dan met fabrieksgist en neemt daarnaast meer tijd in beslag, maar  het geeft onze bodems wel een unieke smaak en maakt ze ook lichter verteerbaar.

De bloem die we gebruiken halen we bij Mulino Marino. Deze biologische molenaar uit Italië verbouwt al zijn granen zelf en volledig op biologische wijze. Doordat ze de soorten gewassen op het land variëren heerst er een enorme bioversiteit. Dat maakt de gewassen weerbaar en daardoor is spuiten niet nodig en dat komt de natuur ten goede.

Als brouwers werken we elke dag met gist en graan. Die kennis komt nu goed van pas bij onze pizza’s. Om de smaak zo goed mogelijk te krijgen, nemen we extra lang de tijd om het deeg te laten rijzen en vergisten. Je kan daardoor een licht zuurtje proeven in de bodem.

Alle pizzabodems worden door onze koks met de hand gemaakt en gedraaid en die aandacht proef je.

 

Ingrediënten

Onze chefs zijn echte fijnproevers en zij zoeken hun ingrediënten dan ook zorgvuldig uit. Onze grootste leverancier is Casa Del Gusto, een Italiaanse delicatessenwinkel in het centrum van Amsterdam. Alle producten zijn op een duurzame manier geproduceerd. Zo zijn een deel van de ingrediënten van Presidio Slow Food, een organisatie die staat voor ambachtelijke producten, autochtone rassen, ecosystemen en traditionele technieken. Ze worden gezien als virtuozen in de biologische landbouw, waarbij ze rekening houden met kwaliteit, dierenwelzijn, de bodem, en de gezondheid en welzijn van hun consumenten.

Omdat zijn liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit gaan, zit er aan al hun producten een goede smaak. Een perfecte topping voor onze pizza’s dus.

Mulino

De kazen

Een goede pizza vraagt om een goede kaas. Een groot deel van onze kazen komt van La Meremmana, een Italiaanse buffelboerderij met oog voor het dierenwelzijn. De buffels hebben grote weides en hun voer wordt op de boerderij zelf verbouwd. Hierdoor is de melk van de buffels van hoge kwaliteit en daarmee ook de kwaliteit van hun heerlijke kazen.

 

Kazen van nu met de manieren van toen. 

Onze vegan kaas, die op de Sott’Olio pizza gaat, komt van Max & Bien. Ze passen de oude, traditionele manieren van kaasmaken toe op ingrediënten als noten, haver en tarwe. De kazen worden gerijpt in speciale ruimtes en krijgen hierdoor een mooie smaak en textuur. Met onze favoriet, de blauwaderkaas, hebben ze al verschillende prijzen gewonnen.